captcha 

Porphyra Facebook PagePorphyra Facebook Page

4ο Διεθνές Συνέδριο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου γιά τήν Ποιμαντική Διακονία στόν Χῶρο τῆς Ὑγείας. Με τήν εὐλογία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου

4ο Διεθνές Συνέδριο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου γιά τήν Ποιμαντική Διακονία στόν Χῶρο τῆς Ὑγείας. Με τήν εὐλογία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου.

11-15 Ὀκτωβρίου 2017
Ῥόδος
«Ἀναθερμαίνοντας τήν Ἐλπίδα: Ἀνακαλύπτοντας τήν ἐλπίδα στίς δυσχέρειες τῆς ζωῆς».

Ο σημερινός ἄνθρωπος, περισσότερο ἀπό ποτέ στή σύγχρονη ἱστορία, βρίσκεται σέ βαθειά ἀπόγνωση καί πάσχει ἀπό ἔλλειψη νοήματος. Γιά τόν λόγο αὐτό, δέν βρίσκει τίς δυνάμεις νά ἀντιμετωπίσει ‒καί νά ἀνακάμψει ἀπό‒ τίς διάφορες δυσκολίες πού παρουσιάζονται στή ζωή του. Συνάμα, ἡ ἀντιμετώπιση αὐτῶν τῶν δυσκολιῶν περιπλέκεται, καθώς ὑπάρχει μέν μεγάλη συστοίχηση πρός τήν ἔννοια τῆς ἐλπίδας, σέ ἀντίθεση ὅμως πρός τόν τρόπο πού αὐτή κατανοεῖται στήν Ὀρθόδοξη ἀνθρωπολογία καί ἐκφράζεται στήν παράδοση τῆς Ἐκκλησίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρωτας & Θάνατος στη Ζωή & στην Τέχνη_Σειρά Εκδηλώσεων_Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τα δυνατά συναισθήματα ενέπνευσαν την τέχνη σε ολόκληρη την ιστορία της. Ο έρωτας αλλά και ο θάνατος είναι οριακές στιγμές μεταμόρφωσης. Η γλώσσα της τέχνης έχει την πιο κατάλληλη φύση για να περιγράψει και να αποτυπώσει αυτές τις εμπειρίες ζωής. Η δημιουργική διάσταση στον έρωτα και στο θάνατο εμπεριέχει την αίσθηση επικοινωνίας με το άυλο της ψυχής μέσα από πολλαπλά κανάλια και δρόμους. Συνδέεται με την ποιότητα της πίστης στη συνέχεια της ζωής ακόμα και στην απουσία του σημαντικού άλλου!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Νιζέττα Αναγνωστοπούλου, Χρυσάνθη Ασπιώτη, Σωτήρης Γουνελάς, Νίκος Δεμερτζής, Γιάννης Ζιώγας, Δημήτριος Κυριαζής, Δημήτριος Μαυρόπουλος, Θανάσης Μουτσόπουλος, Άλκηστη Μπούρα, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Ούρεσης Τοντόροβιτς,

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Τέχνης & Ψυχοθεραπείας http://www.art-therapy.gr/. Πληροφορίες και στα τηλέφωνα 210 6747810, 210 6710346 & 6947 708544.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 10 Ευρώ για προαγορά, 12 Ευρώ στο ταμείο ή 47 Ευρώ για το σύνολο των εκδηλώσεων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: .Για κράτηση θέσης οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν e-mail στη Γραμματεία (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), αναφέροντας για ποια/ες εκδήλωση/σεις ενδιαφέρονται, από όπου και θα λάβουν οδηγίες καθώς και την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Θα διατεθούν στους ενδιαφερόμενους που θα συμμετέχουν στο σύνολο των εκδηλώσεων.

Οργανωτική υποστήριξη – Γραμματεία
MM Event Management – Μαρία Μαργέτη
Μαρκοπούλου 475
Τ.Θ. 1046 – Αγ. Παρασκευή, 19003 Πόρτο Ράφτη
Τηλ.: 22990 84570, 6947 708544.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν Με" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ένα σημαντικό βιβλίο που βρίσκεται ήδη στην 2η έκδοσή του, ένα βιβλίο που αποτελεί σημαντικό πνευματικό βοήθημα για κάθε Χριστιανό ενώ είναι το τελευταίο πόνημα και κύκνειο άσμα του συγγραφέα του παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό. 
Ο Γεώργιος Κάτσος εκοιμήθει λίγες μόνο ημέρες πριν την έκδοση του βιβλίου του. 
Είναι μεγάλη τιμή που για το βιβλίο αυτό θα μιλήσουν ο π. Μάρκελλος Καμπάνης και ο ψυχίατρος Δημήτρης Καραγιάννης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολοκλήρωση Β΄ Κύκλου της σειράς "Η ψυχανάλυση συναντά την τέχνη"

Οι Εκδόσεις «Πορφύρα» ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία τον Β΄κύκλο συνομιλιών της σειράς "Η Ψυχανάλυση συναντά την Τέχνη" (6 Φεβρουαρίου, - 13 Φεβρουαρίου - 20 Φεβρουαρίου - 27 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου 2016)

Οι Εκδόσεις ΠΟΡΦΥΡΑ ευχαριστούν θερμά του συντελεστές της σειράς - Ψυχαναλυτές, εικαστικούς, επιμελητές και εθελοντές.

Επίσης, ευχαριστούν το
ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β. & Μ. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ για την ζεστή φιλοξενία και την άψογη συνεργασία.

Τέλος, ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον κόσμο για το έντονο ενδιαφέρον του, όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν (λόγω πληρότητας της αιθούσης).  

Πατώντας "περισσότερα" θα δείτε τα δελτία τύπου των ομιλιών 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

΄Β Κύκλος _ Η Ψυχανάλυση συναντά την τέχνη

 

Οι Εκδόσεις «Πορφύρα» σας καλούν στον Β΄κύκλο συνομιλιών της Ψυχανάλυσης με την Τέχνη. Σημαντικοί εικαστικοί και επιστήμονες από τον χώρο της ψυχικής υγείας συνομιλούν και ανοίγουν τον εσωτερικό τους κόσμο σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν το «γιατί» της προσωπικής τους δημιουργίας.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β. & Μ. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Τα Σάββατα:

6 Φεβρουαρίου, - 13 Φεβρουαρίου - 20 Φεβρουαρίου - 27 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ψυχανάλυση συναντά την Τέχνη/ Η Νεοβυζαντινή Ζωγραφική ως γλώσσα κι έκφραση

11 Δεκεμβρίου 2015

Στο Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού (Αμαλίας 4, 10557 Αθήνα (5ος όροφος), πλησίον μετρό Συντάγματος)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 Μία εκ βαθέων συνομιλία με πέντε νεαρούς εκπροσώπους της Νεοβυζαντινής Τέχνης, ως ολοκλήρωση της σειράς μαθημάτων της Άνοιξης 2015:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα μεσημέρι με γεύση στο κέντρο της πόλης!

"ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ"

των Μαριγούλας Κοκκίνου και Γεωργίας Κοφινά:

Μαγειρεύοντας για την υγεία, τη νηστεία και τη μεσογειακή διατροφή

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015, 12:00μ.

Μουσείο Γαστρονομίας 

Αγίου Δημητρίου 13 Ψυρρή-μετρό Μοναστηράκι

 

Είσοδος Δωρεάν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ταξιδεύοντας με τον Άγιο Λουκά τον ιατρό - Εκπ. πρόγραμμα για σχολεία & κατηχητικά

Διάρκεια 45’

Ηλικία συμμετεχόντων: 5-11 χρονών

Μέλη ομάδας μέχρι 20

Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Σίσσυς Κόσσυβα, με εικογράφηση της Άννας Γιαρμενίτη.

Τα παιδιά μαθαίνουν την περιπετειώδη ζωή του Αγίου Λουκά του ιατρού στα μέρη όπου έζησε.  Η αφήγηση ζωντανεύει μέσα από εικόνες και φωτογραφίες από μέρη μακρινά που λίγοι άνθρωποι έχουν πατήσει, στην απέραντη Σιβηρία, στο Κρασνογιαρσκ, στο Τουρουχάνσκ, στο Πλάχινο, στο Νόριλσκ, στο Ταμπώφ, αλλά και άλλα πολύ πιο γνωστά όπως το Κίεβο, την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ