Η ζωή και το έργο της Γερόντισσας Γαβριηλίας

Στις 28 Μαρτίου 1992 κοιμήθηκε η αγαπητή σε όλους γερόντισσα Γαβριηλία. 29 χρόνια μετά, οι Εκδόσεις Πορφύρα θυμούνται την ημέρα αυτή και σας προσκαλούν σε μία διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Όταν ο ουρανός συνάντησε τη γη, της Σοφίας Κιόρογλου.

Ήταν μια ορθόδοξη χριστιανή ιεραπόστολος που πούλησε τα υπάρχοντά της και με τα λεωφορεία της γραμμής έφθασε στις Ινδίες. Εκεί φορώντας το μοναδικό της ρούχο φρόντισε τους λεπρούς. Δεν μιλούσε Ινδικά, αλλά τους άγγιζε με την ψυχή της και τη μοναδική γλώσσα που ήξερε: την αγάπη.

 

 

book

 

button
 

 

Τρίτη 30 Μαρτίου, 6:00 μ. μ.
Για να δείτε την εκδήλωση ζωντανά, πατήστε εδώ:   

 

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά τις ομιλίες πατήστε στο youtube   και το Facebook  των εκδόσεων Πορφύρα-Ακρίτας. 

Για να παρακολουθήσετε όλες τις παρελθούσες εκδηλώσεις μας πατήστε youtube  

 

 
 

Η μετέπειτα μοναχή Γαβριηλία αγάπησε αδιακρίτως όλους τους ανθρώπους και έγινε ένα μ' αυτούς. Γι' αυτό κι εκείνοι τη θεωρούσαν δική τους, και της είπαν καθαρά και απερίφραστα ότι στο πρόσωπό της είδαν την καλύτερη Εκκλησία, την Ορθοδοξία. Ήταν μια ολοζώντανη λαμπάδα προσευχής και αγάπης. Γιατί εγκατέλειψε το πλούσιο σπίτι της και ακολούθησε τον δύσκολο δρόμο της προσφοράς; Πώς από «ποδοθεραπεύτρια» έγινε ιεραπόστολος; Πώς κατάφερε να γυρίσει όλο τον κόσμο χωρίς να έχει χρήματα επάνω της; Τι ήταν αυτό που την οδήγησε στους λεπρούς και εξαθλιωμένους Ινδούς; Με ποιο τρόπο η ζωή και οι πράξεις της μπορούν να επηρεάσουν θετικά τους σημερινούς νέους;

 

Για την προσωπικότητα της Γερόντισσας Γαβριηλίας, θα μας μιλήσουν οι:
π. Σπυρίδων Τσιμούρης, Θεολόγος- Εκπαιδευτικός.
Κατερίνα Τσεμπερλίδου, Συγγραφέας.
Γεωργία Χατζήβεη, Εκπαιδευτικός, Ιδιοκτήτρια των Eκπαιδευτηρίων Χατζήβεη,
και η συγγραφέας του βιβλίου Σοφία Κιόρογλου.
Στη συζήτηση θα παρέμβει η Βασιλική Ρόζη, Υπεύθυνη κατηχητικών τμημάτων από την Πάτρα.


Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου.

 

 
 

π. Σπυρίδων Τσιμούρης

 

Κατερίνα Τσεμπερλίδου

 

Γεωργία Χατζήβεη

 
     

bio

Σοφία Κιόρογλου

     
 
 

 

Βιογραφικά ομιλητών

Ο π. Σπυρίδων Τσιμούρης γεννήθηκε στο Ν. Τζέρσεϋ των Η.Π.Α., σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ, μετεκπαιδεύτηκε στην ίδια σχολή στη Βυζαντινή Ιστορία & Διπλωματική και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Κανονικού Δικαίου στο Α.Π.Θ. Υπηρέτησε ως Γ. Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδόξων Νεολαιών "ο Σύνδεσμος", διετέλεσε μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Αγωγής Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος και είναι ιδρυτικό μέλος του Orthodox Mission Network. Συμμετείχε ως οργανωτής, εισηγητής και εμπνευστής σε διαθρησκειακές, διαχριστιανικές και διορθόδοξες διεθνείς συναντήσεις. Εκπόνησε ανθρωπιστικούς και ιεραποστολικούς σχεδιασμούς στην υποσαχάρια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότιο Αμερική. Διακονεί στο παρεκκλήσιο των Αγ. Αναργύρων στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς στον Πειραιά. Τα τελευταία 20 χρόνια υπηρετεί στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά "ο Άγιος Παύλος".

 Η Σοφία Κιόρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μετάφραση και γλωσσολογία και εργάστηκε ως επιμελήτρια ύλης, λεξικογράφος, μεταφράστρια και εκπαιδευτικός σε διάφορα περιοδικά και εταιρείες. Με την ποίηση ασχολήθηκε πιο συστηματικά μετά τον θάνατο του πατέρα της Αντωνίου ενώ σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων για τους Αγίους Τόπους και όσα θαυμαστά έχει συναντήσει εκεί.

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου είναι συγγραφέας, δημιουργός ιστότοπων για την ευτυχία και τα βιβλία και δίνει ομιλίες για να εμπνεύσει τους ανθρώπους πάνω στη θετική σκέψη και στην ηγεσία. Η ίδια πιστεύει στη θετική σκέψη και στη δυνατότητα που έχουμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αν το θέλουμε. Είναι δημιουργός δύο ιστοσελίδων, του www.tsemperlidou.gr με θέμα του την ευτυχία και τη θετική στάση ζωής και του www.vivlio.gr, όπου κάθε Δευτέρα παρουσιάζει τα βιβλία που διαβάζει. Εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας, ως κειμενογράφος, διευθύντρια δημιουργικού και πρόεδρος. Δημιούργησε πάνω από 500 διαφημιστικές καμπάνιες και τα σλόγκαν της έχουν γράψει ιστορία. Έχει κερδίσει, μαζί με την ομάδα της, 324 διαφημιστικά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει 13 βιβλία, (μυθιστορήματα, διηγήματα, βιβλία αυτογνωσίας), πολλά από τα οποία έχουν γίνει best seller.

 Η Γεωργία Χατζήβεη σπούδασε στην Αρσάκειο Ακαδημία Ψυχικού και στη Σχολή Νηπιαγωγών Εκάλης. Παντρεύτηκε τον Στυλιανό Χατζήβεη, τον άνθρωπο της ζωής της και απέκτησε δύο παιδιά. Για πολλά χρόνια, δίδαξε στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Χατζήβεη και μετά τον θάνατο του συζύγου της ανέλαβε τη διοίκηση του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου. Το 2004, μια συντροφιά φίλων, με ζεστή, τρυφερή καρδιά, με πίστη, ελπίδα και σκοπό στη ζωή, ίδρυσαν τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό «Άνθρωποι αγάπης» με σκοπό να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς. Όλα τα προγράμματα του Οργανισμού είναι εθελοντικά και οι άνθρωποι που μοχθούν καθημερινά είναι εθελοντές. Η αγάπη του Θεού, η οικογένειά της και οι «Άνθρωποι αγάπης» γεμίζουν με νόημα και σκοπό τη ζωή της.

 

Η εκδήλωση θα γίνει με την υποστήριξη του bookia.gr