ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή  31 Μαρτίου 12:00 μ.μ

Ποιμενικός αυλός 

Βιβλιοπωλείο Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου (Μεσολογγίου 84, Περιστέρι)
 
Τιμούμε όλα τα παιδιά που είναι οι καλοί μας άγγελοι σε μια ξεχωριστή εκδήλωση 

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου και την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου).

 

Στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου

παρουσιάζουμε το 

 αγαπημένο βιβλίο της Φώτως Σκορδά, "Ο Κλέφτης του παραδείσου".  

Ο Γιάννης είναι ένα «ιδιαίτερο» παιδί που μοιάζει με άγγελο


 Πώς νοιώθει, πώς αγαπά , πώς αισθάνεται;
 Πώς ξέφυγε από τον κλέφτη που τον απήγαγε και απειλούσε τη ζωή του;
 Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Παράδεισο;
 Κλέβεται άραγε ο Παράδεισος;
Ένα βιβλίο ύμνος στην αγάπη και τη ζωή.

Για το βιβλίο συζητούν εκπαιδευτικοί και όχι μόνο, που ειδικεύονται στην ειδική αγωγή 

και αναγνωρίζουν σε κάθε παιδί την μοναδικότητά του.

Ομιλητές

Κρίνα-Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου, Φιλόλογος, Καθηγήτρια στο Ειδικό Λύκειο Ιλίου
Κωνσταντίνος Μπιμπής, Θεολόγος - Εκπαιδευτικός στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αχαρνών
Και η συγγραφέας του βιβλίου Φώτω Σκορδά
 


 

            Βιογραφικά ομιλητών

Η Κρίνα-Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου, είναι φιλόλογος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή ( Kean College of New Jersey-U.S.A :M.A. IN SPECIAL EDUCATION/learning disabilities). Υπηρέτησε σε Γυμνάσια και Λύκεια Τυπικής Εκπαίδευσης και από το 2000 υπηρετεί στο Ειδικό Λύκειο Ιλίου. Για 3 χρόνια, ως αποσπασμένη, υπηρέτησε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στο Υπουργείο Παιδείας. Υπεύθυνη, επί σειρά ετών, σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα Socrates/Comenius, σε πρόγραμμα του ΚΕΘΙ για την προώθηση της ισότητας των φύλων, σε σχολικά καθώς και διασχολικά πολιτιστικά προγράμματα. Έχει επί δεκαετία διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Ορειβατικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής και στο παρελθόν του Νομαρχιακού αθλητικού Σωματείου Α.με.Α. Τυρταίος. Από το 2015 είναι υπεύθυνη της συμπεριληπτικής παιδαγωγικής ομάδας «οι Ονειροδίαιτοι».

 

O Κωνσταντίνος Μπιμπής είναι θεολόγος και Υποδιευθυντής στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αχαρνών. Έχει δίπλωμα ειδίκευσης από το Πανεπιστήμιο Σπουδών Ρώμης-Τορ Βεργκάτα με τίτλο: «Δυναμική Συναισθηματικών-Συγκινησιακών Παραγόντων στην Εκπαίδευση» και  Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή (Μαθησιακές Δυσκολίες/Δυσλεξία). Είναι ιδρυτικό μέλος της παιδαγωγικής-συμπεριληπτικής ομάδας «Οι Ονειροδίαιτοι».

 

Η Φώτω Σκορδά είναι μητέρα, γιαγιά και εδώ και πολλά χρόνια έχει εξελιχθεί σε μία απίθανη παραμυθού. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα αλλά με τα βιβλία της έχει ταξιδέψει πολύ και έχει μάθει ακόμη περισσότερα που αγαπάει να μοιράζεται μαζί μας μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες των βιβλίων της. Τα βιβλία της βρίσκονται στα δημοτικά σχολεία Ελλάδας και Κύπρου. Απόσπασμα από «Το πρώτο Πάσχα» [που σήμερα κυκλοφορεί με τον τίτλο «Πάσχα, η ιστορία του βασιλιά της καρδιάς μας»] συγκαταλέγεται στη διδακτέα ύλη της Γ' δημοτικού. Δημοσιογράφησε στο παιδικό περιοδικό «ΔΥΟ» και εργάστηκε στη δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ1 τη δεκαετία του '90. Από τις Εκδόσεις Πορφύρα κυκλοφορούν δύο ακόμη βιβλία της: «Ο κλέφτης του παραδείσου» και «Τα κεράκια των Χριστουγέννων».