ΚΑΛΑΘΙ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 3

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΙΟΚΛΕΙΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ (WARE)
Το νέο βιβλίο του Μητροπολίτη Διοκλείας Καλλιστου Ware με εισαγωγή του π. Μάρκελλου Καμπάνη
ISBN: 978-618-5197-16-2
σελ 162

9,00€
Εκπτωση
Τιμή / λ.:

 

κείμενα για το ταξίδι της Νηστείας

 

Περιμέναμε, και επιτέλους οι προσδοκίες μας εκπληρώθηκαν, … Όταν ο Πατριάρχης έψαλε το “Χριστός Ανέστη”, ένα βαρύ φορτίο έπεσε από τις ψυχές μας. Αισθανθήκαμε σαν να είχαμε κι εμείς αναστηθεί εκ των νεκρών.

 

Ο Κάλλιστος Ware μας μιλάει για την πορεία και την προσμονή που ενέχει το τα­ξίδι της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την νηστεία και τον Σταυρό της, την διαδικασία που εν τέλει μας οδηγεί στην άφατη χαρά της Ανάστασης.

 

Η έκδοση αυτή είναι μία συνεργασία του συγγραφέα με την αδελφή Μαρία, μοναχή από το ορθόδοξο μοναστήρι Βuci, λίγο έξω από το Παρίσι.

 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κάλλιστος Γουέαρ γεννήθηκε στην Αγγλία το 1934. Έζησε ως λαϊκός Αγγλικανός μέχρι το 1958 οπότε, σε ηλικία 24 ετών, βαπτίσθηκε Ορθόδοξος Χριστιανός και έγινε δεκτός στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μ. Βρετανίας.

 Το 1965 χειροτονήθηκε διάκονος λαμβάνοντας το όνομα Κάλλιστος. Το 1966 χειροτονήθηκε ιερέας και Αρχιμανδρίτης και εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο. Το 1982 αναδείχθηκε Βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας. Από το 1983 ηγείται του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ορθόδοξης Πνευματικότητας Η Αγία Θεοσέβεια και το 1966 ίδρυσε την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Αγίας Τριάδος στην Οξφόρδη. Από το 1973 συμμετέχει ως μέλος της Επιτροπής του Διαλόγου Ορθοδόξων - Αγγλικανών. Είναι πρόεδρος της Οικουμενικής Οργάνωσης Blessed Virgin Mary και είναι συν εκδότης του περιοδικού Subornost.

 Επί 35 χρόνια δίδαξε ορθόδοξη θεολογία και εκκλησιαστική ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

 Σήμερα ζει στην Οξφόρδη, μετέχει της εκεί Ορθόδοξης ενορίας της οποίας υπήρξε υπεύθυνος επί πολλά έτη και ασχολείται με την συγγραφή και την μετάφραση έργων.

 

captcha 

Porphyra Facebook PagePorphyra Facebook Page

Εκδόσεις Πορφύρα

(+30) 213 0291224

Αγ. Όρους 34

Τ.Κ 10447 Αθήνα

[email protected]

Visa iconmastercard iconmaestro icon3d secure icon visa3d secure icon mastercard