ΚΑΛΑΘΙ

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΙΟΣ (ΚΟΚΚΙΝΟΣ)
Συγγραφέας: Δημήτρης Χίος
Εκδόσεις: Πορφύρα
Εικονογράφηση: Άντα Γανώση, Γιάννης Αντωνόπουλος
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν δύο ακόμη βιβλιαράκια:
Στην Εξοχή με τον παππού Δημήτρη
Στην εκκλησία με τον παππού και την γιαγιά

6,00€
Εκπτωση
Τιμή / λ.:

Στο τρίτο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον αξιολάτρευτο παππού Δημήτρη, τα μικρά εγγόνια του- ο Θάνος, ο Θοδωρής και η Μαρία, έρχονται αντιμέτωπα με μια δυσάρεστη έκπληξη: H προγραμματισμένη βόλτα τους στον Εθνικό Κήπο ακυρώνεται, καθώς ο παππούς είναι στο κρεβάτι, άρρωστος. Σαν να μην έφτανε αυτό, τελικά χρειάζεται να κάνει και εγχείριση στην καρδιά του.
Μα τι είναι εγχείριση; Πώς είναι δυνατόν να αρρωστήσει ο παππούς; Και μάλιστα στην καρδιά. Αφού ο παππούς έχει χρυσή καρδιά! Τα παιδιά δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά αντιμέτωπα με κάποια ασθένεια αγαπημένου τους προσώπου. Με τη βοήθεια των γονιών τους αντιλαμβάνονται πως όσο περνούν τα χρόνια, οι σωματικές φθορές είναι μοιραίες. Πως οι καλές στιγμές επισκιάζονται πού και πού από κακές. Όμως με άφθονη αγάπη και πίστη τα εμπόδια μπορούν τις περισσότερες φορές να ξεπεραστούν. Και πράγματι, ο παππούς Δημήτρης αναρρώνει και όλοι μαζί πηγαίνουν στο εξοχικό!
Στο βιβλίο «Ο Παππούς Αρρώστησε» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πορφύρα τα παιδιά αφήνουν για λίγο την ξεγνοιασιά, προβληματίζονται και παίρνουν- με τρόπο προσεκτικό και τρυφερό- πληροφορίες για δύσκολα ζητήματα που θα συναντήσουν στη ζωή τους, όπως η ασθένεια ενός αγαπημένου τους προσώπου. Στο τέλος, η αισιοδοξία είναι αυτή που θριαμβεύει. Άλλωστε-είπαμε-ο παππούς Δημήτρης έχει χρυσή καρδιά!

o pappous arostise

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Εκτός από αυτή την πολύ τρυφερή ιστορία με την πλούσια εικονογράφηση, τα παιδιά θα βρουν, επίσης, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ώστε να απασχοληθούν δημιουργικά και μετά το πέρας της ανάγνωσης. Για παράδειγμα, με τη βοήθεια ενός μεγάλου, τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν μια κορνίζα με απλά υλικά (χοντρό χαρτόνι, τέμπερες, χάντρες, κουμπάκια ή κοχύλια), διακοσμώντας μ’ αυτή το δωμάτιο του παππού. Ή φτιάχνουν με πολύ απλά βήματα σακουλάκια με λεβάντα για τα συρτάρια με τα ρούχα, ώστε να μυρίζουν ωραία και να κρατούν μακριά τα ενοχλητικά έντομα.

03

PAPPOUS-nosok 06

Stin exoxi exofylo Page 2

Ekklisia Exofylo 2

captcha 

Porphyra Facebook PagePorphyra Facebook Page

Εκδόσεις Πορφύρα

(+30) 213 0291224

Αγ. Όρους 34

Τ.Κ 10447 Αθήνα

[email protected]

Visa iconmastercard iconmaestro icon3d secure icon visa3d secure icon mastercard