Γεια σου Κύριε Άγγελε

Διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

Υπάρχει πορτοκαλί άγγελος; Ποιος είναι στ΄αλήθεια; Τι δουλειά μπορεί να έχει ένας κίτρινος άγγελος σε μια παραλία; Ο ροζ άγγελος; Είναι τόσο σιωπηλός όσο δείχνει; Πόση αγάπη μπορεί να κρύβει το βλέμμα του μαύρου αγγέλου; Και το κυριότερο μπορούν τα παιδιά να μιλούν με τους αγγέλους;

 

 

book

button
 

 

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, 7:00 μ.μ.

Για να δείτε την εκδήλωση ζωντανά, πατήστε εδώ:  

 
 
   
 
 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία, οι εκδόσεις Πορφύρα διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση για το νέο βιβλίο «Γεια σου κύριε Άγγελε», της Μαρίας Λιάσκα.

 
 

Ένα βιβλίο που αναδεικνύει την μοναδική σχέση με τους συνανθρώπους μας που συχνά θεωρούμε λιγότερο ικανούς, λιγότερο έξυπνους, με μειωμένες και όχι ειδικές ικανότητες. Τους λίγο ή και πολύ διαφορετικούς. Αυτούς που η κοινωνία μας πασχίζει να αναγνωρίσει ως ισότιμους, ως πολύτιμους για την εν γένει ισορροπία του κόσμου μας. Στον αγώνα αυτό, όλοι το ξέρουμε, συχνά αποτυγχάνει.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
(με αλφαβητική σειρά)

Κρυσταλλένια Γαβριηλίδου, Συγγραφέας, Blogger.
Θοδωρής Παπαδόπουλος, Εκπαιδευτικός.
Κώστας Στοφόρος, , Δημοσιογράφος, Συγγραφέας.
και η
Μαρία Λιάσκα, συγγραφέας του βιβλίου.

Συντονίζει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου.

 

 
 

Κρυσταλλένια Γαβριηλίδου

 

Θοδωρής Παπαδόπουλος

 

Κώστας Στοφόρος

 
 
     

bio

Η συγγραφέας Μαρία Λιάσκα

     
 

 

Βιογραφικά ομιλητών

Η Κρυσταλλένια Γαβριηλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική με κατεύθυνση «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Καινοτομία» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημιουργική Γραφή με ειδίκευση «Συγγραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα φοιτά στο μεταπτυχιακό τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Ανήσυχο πνεύμα, ασυμβίβαστο. Από μικρή τη μάγευαν οι λέξεις, να μπορεί να παίζει μαζί τους, να κρύβεται πίσω τους, να ντύνει με αυτές τις σκέψεις της. Πώς συναντήθηκε με τη γραφή; Σε ένα σταυροδρόμι της ζωής έπεσε η μια πάνω στην άλλη και έκτοτε πάνε χέρι χέρι. Η γραφή είναι: «Ο κόσμος της για να ξεφεύγει από τον κόσμο». Το πρώτο της συγγραφικό έργο είναι Το μοναχικό συννεφάκι, εκδόσεις Μέθεξις. Κατόπιν, υπήρξε υπεύθυνη έκδοσης-επιμελήτρια του συλλογικού μυθιστορήματος Θρυαλλίδα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και έργα της. Συμμετέχει στις Ψηφίδες ζωής, ποιητική συλλογή διακριθέντων πανελληνίου διαγωνισμού, εκδόσεις Αναζητήσεις. Έχει λάβει μέρος με εισηγήσεις της σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Ο Θοδωρής Παπαδόπουλος είναι μάχιμος δάσκαλος κοντά 35 χρόνια. Είναι λάτρης του καλού βιβλίου, κάτι που προσπαθεί καθημερινά να το μεταλαμπαδεύσει και στα παιδιά. Του αρέσουν πολύ, επίσης, τα ταξίδια και οι καλές παρέες, η κλασική και η ελληνική ρεμπέτικη μουσική. Έχει μια καταπληκτική οικογένεια με τρεις κόρες, ενήλικες πια! Αυτό που τον ηρεμεί και τον ξεκουράζει είναι να περνά πολλές καλές και δημιουργικές ώρες με τους δικούς του ανθρώπους. Με την συνταξιοδότησή του θα ήθελε να εγκατασταθεί μόνιμα στο αγαπημένο του νησί, την Λήμνο.

Ο Κώστας Στοφόρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τηλεόραση και τώρα συνεργάζεται με το Μουσείο Σχολικής και Εκπαίδευσης ενώ γράφει στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά κυρίως για θέματα βιβλίου και πολιτισμού. Έχει γράψει παραμύθια, βιβλία για ενηλίκους και μια σειρά βιβλίων για γονείς. Τα τελευταία χρόνια γράφει αστυνομικές ιστορίες για παιδιά και εφήβους. Παράλληλα συμμετέχει ως σεναριογράφος/ παρουσιαστής σε μια σειρά ντοκιμαντέρ κυρίως για ιστορικά θέματα. Το 2018 τιμήθηκε με το Πανδωδεκανησιακό Βραβείο «Δημοσθένης Χαβιαράς» για το βιβλίο «Ο Κώδικας της Λέρου». Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Πανελλήνιας ένωσης Λογοτεχνών και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.). https://paramithokouzina.blogspot.com/.

Η Μαρία Λιάσκα ζει στη Λήμνο σε ένα μαγικό σπίτι με τα δύο υπέροχα αγόρια της, τον Κώστα και τον Σωτήρη, τρεις γάτες, τον Τίγρη, τον Μεσμές και την Πηνελόπη. Όταν ήταν μικρή, ζούσε στην Αθήνα όπου γεννήθηκε. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών κι ήθελε πάντοτε να γίνει συγγραφέας. Όταν μεγάλωσε, σπούδασε οικονομικά και διεθνείς επιχειρήσεις στο Πανεπιστήμιο του Bristol στην Αγγλία και στο Πανεπιστήμιο Ecole des ponts et chaussees στο Παρίσι. Το σπίτι της στο Παρίσι ήταν μια πολύ μικρή ξύλινη σοφίτα που έμοιαζε με κουκλόσπιτο με μεγάλα παράθυρα, στην οδό Faubourg Saint Antoine, που όμως ανήκε στον Διευθυντή της Disney κι ίσως γι΄ αυτό εκεί άρχισε να γράφει τα πρώτα της βιβλία για παιδιά. Όταν μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, άρχισε να μοιράζεται με τον κόσμο τα βιβλία της. Έχει εκδώσει 3 μυθιστορήματα ενηλίκων: Μη μου πεις το τέλος, Άνεμος εκδοτική, 2014, Ο Κύκλος με τη θάλασσα, Άνεμος εκδοτική, 2015, Μέχρι να αλλάξει ο άνεμος, Εκδόσεις Ωκεανίδα, 2016. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθει ειδικά προγράμματα που αφορούν στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, και φοιτά στο δεύτερο έτος στο τμήμα συνθετικής συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας στο Ψυχολογικό Kέντρο Χανίων στην Κρήτη. Αν σε αποδεχτούν τα παιδιά στον κόσμο τους, είσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στη γη.

 

Η εκδήλωση θα γίνει με την υποστήριξη του bookia.gr