ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΜΟΡΕΛ

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΜΟΡΕΛ

Ειδική Τιμή 9,60 € Κανονική τιμή 12,00 €

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΜΗΜΑ ΤΟΥ «ΛΕΥΚΟΥ ΡΟΔΟΥ»

Εισαγωγή: Ανδρέας Αργυρόπουλος
Μετάφραση: Πολυξένη Τσαλίκη
ISBN: 978-618-5197-50-6
Σχήμα: 12Χ16,5
Σελ. : 388
Βάρος : 285

- +

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΜΟΡΕΛ 
Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΜΗΜΑ ΤΟΥ «ΛΕΥΚΟΥ ΡΟΔΟΥ»


Εισαγωγή: Ανδρέας Αργυρόπουλος


Ο Αλεξάντερ Σμόρελ αποκεφαλίσθηκε σε ηλικία 25 ετών, καταδικασμένος σε θάνατο για «εσχάτη προδοσία» από το ναζιστικό καθεστώς. Ανήκε σε αυτούς τους Γερμανούς που θεώρησαν χρέος τους τη σύγκρουση με τη χιτλερική εξουσία. Σήμερα το έργο του «Λευκού Ρόδου» έρχεται στην επιφάνεια ενώ ό ίδιος τιμάται ως μάρτυρας από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Και σε ρωτάω» μας λέει μέσα από τα κείμενά του «σαν Χριστιανό που αγωνίζεσαι για τη διαφύλαξη του πιο πολύτιμου θησαυρού σου, μήπως διστάζεις, με την ελπίδα ότι κάποιος άλλος θα σηκώσει το χέρι για να σε υπερασπίσει; Δεν σου έδωσε ο Θεός τη δύναμη και τη θέληση να αγωνιστείς; Πρέπει να χτυπήσουμε το κακό εκεί που είναι πιο δυνατό, και είναι πιο δυνατό στην εξουσία του Χίτλερ».

Η ιστορία ενός νέου παιδιού και των φίλων του που δεν φοβήθηκαν τον φόβο.

ELENA PEREKRESTOV
Η Έλενα Περεκρέστοβ γεννήθηκε στην Αμερική. Απέκτησε το Master’s της στη Ρωσική σχολή του πανεπιστημίου του Norwich. Έχει διδάξει στο Γυμνάσιο του Αγίου Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Σαν Φρανσίσκο-Καλιφόρνια και στο θερινό σχολείο για την Εκκλησιαστική μουσική στο Σεμινάριο της Αγίας Τριάδας στο Jordanville, Νέα Υόρκη. 

Περισσότερες Πληροφορίες
Author ELENA PEREKRESTOV
3D Thumbnail /f/r/frontbooksmorel.png
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΜΟΡΕΛ