ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2020-2021

 


 
«Το "σύμπαν" μας είναι τα παιδιά μας και η πίστη σε αξίες ζωής, σε παιδικά χαμόγελα και ανοικτές αγκαλιές…» 

 

Οι εκδόσεις Πορφύρα εύχονται μια καλή σχολική χρονιά με βιβλία που βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν το περιβάλλον στο οποίο ανήκουν, την ιστορία και τον πολιτισμό τους!

 
 
 
 
Ο ΝΤΑΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΟΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

 • Για να μη φοβάστε εάν σας προκύψει μία περίπτωση bulling, όπως αυτή που βίωσε η Ροκανούλα από τον Ροκανούλη.
  Να πιστέψετε ότι στη ζωή υπάρχουν συναισθήματα όπως η αγάπη, η φιλία και η καλοσύνη που μπορούν να διαχειριστούν τον θυμό, τη ζήλια και τη διάθεση κάποιων να είναι πάντα αρχηγοί.
   
 • Με αφορμή το βιβλίο: «Ο Νταής του ποντικοσχολείου», τα παιδια ευαισθητοποιούνται σε θέματα διαφορετικότητας και σχολικής ενσυναίσθησης. Η πλοκή του εκπαιδευτικού προγράμματος βοηθά τον μαθητή να συνειδητοποιήσει ότι το καλό του καθενός εξαρτάται από το καλό του διπλανού μας.

 

Περισσότερα για το βιβλίο πατήστε εδώ

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

 
 
 
 
ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΗΣΙ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ

 

 • Τα παιδιά ταξιδεύουν στον πανέμορφο Ωκεανό αλλά και στο Σκουπιδονήσι, ένα νησί φτιαγμένο από σκουπίδια.
  Πώς μπορούμε εμείς οι ίδιοι να προστατέψουμε το περιβάλλον μας πριν να είναι πολύ αργά; Η απάντηση είναι απλή: Αρκεί να το αγαπήσουμε σαν το ίδιο μας το σπίτι.
   
 • Με αφορμή το βιβλίο «Το σκουπιδονήσι του Ωκεανού», τα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες εξασκούν τη σκέψη τους και διεγείρουν τα συναισθήματά τους. Μέσα από ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μαθαίνουμε την αξία της ανακύκλωσης και του σεβασμού προς το περιβάλλον με τη χρήση υλικών που δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά με βιωματικό τρόπο συνειδητοποιούν τη δική τους συμμετοχή και ευθύνη στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Περισσότερα για το βιβλίο πατήστε εδώ

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

 
 
 
 
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΦΟΠΥΡΑΜΙΔΑΣ

 

Η καθημερινή μας διατροφή πρέπει να έχει ποικιλία.
Το σώμα μας χρειάζεται βιταμίνες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες για να αναπτυχθεί σωστά και να έχουμε πάντα δύναμη, ενέργεια και καλή υγεία.
 


Με αφορμή το βιβλίο «Το μυστικό της τροφοπυραμίδας», οι μικροί μαθητές καλούνται να παρακολουθήσουν το ταξίδι των ηρώων στα άδυτα της τροφοπυραμίδας, και παράλληλα να λύσουν γρίφους, να μάθουν παροιμίες, νόστιμες συνταγές, καθώς και να ζωγραφίσουν με βασικό σκοπό τη διατροφική ισορροπία, και μεγάλο έπαθλο, την υγεία. Μέσα από δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν τη βάση της διατροφικής πυραμίδας και γνωρίζουν τους υδατάνθρακες που έχουν μεγάλη θρεπτική αξία, την αξία των πρωτεϊνών για το σώμα μας, αλλά και των φρούτων και των λαχανικών για την παραγωγή βιταμινών που είναι σημαντικές στην ανάπτυξη του οργανισμού μας.

 

Περισσότερα για το βιβλίο πατήστε εδώ

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

 
 
 
 
Ο ΛΟΦΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ


Το χρονικό μιας αρχαιολογικής ανασκαφής ξετυλίγεται υπέροχα μέσα από εικόνες και λέξεις. Ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο που, ενώ μοιάζει φανταστικό, θα μπορούσε να είναι πέρα για πέρα αληθινό εισάγοντας τα παιδιά στη μαγεία της Αρχαιολογίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προτείνει επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά, με τη σχολική τάξη, με σκοπό την ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων των παιδιών.

 

Πώς ήταν η ζωή των ανθρώπων στην Αρχαία Ελλάδα, τα μικροεπαγγέλματα, τα μεγάλα έργα. Ποιος ήταν ο ρόλος του πολίτη;
Πώς γυμνάζονταν οι νεαροί Αθηναίοι;
Με ποιον τρόπο έκαναν τις αγοραπωλησίες τους; Πώς συνάζονταν στη συνέλευση της Εκκλησίας του Δήμου και ψήφιζαν; Πώς δίκαζαν και πού;
 

Περισσότερα για το βιβλίο πατήστε εδώ

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

 
 
 
 
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ


Η επανάσταση του 1821, το Έπος του 1940, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τρεις ιστορικοί σταθμοί με πρωταγωνίστρια την ελληνική σημαία! Ένα ταξίδι στον χρόνο και στις ιστορικές στιγμές που σφράγισαν τη νεότερη ιστορία μας.

 

Η συνάντηση και ο Όρκος των Φιλικών
Η πυρπόληση της τούρκικης ναυαρχίδας στη Χίο
Ο αποχαιρετισμός των στρατιωτών μας το ’40
’40: Η διάσωση της σημαίας από τον νεαρό τότε παππού Δημήτρη
Οι ημέρες του Πολυτεχνείου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται στη δραματοποιημένη αφήγηση του βιβλίου από τον εμψυχωτή, τη θεατρική παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων με τη συμμετοχή των μαθητών, και τέλος τη ζωγραφική και τις κατασκευές με υλικό από τις σελίδες του βιβλίου.

 

Περισσότερα για το βιβλίο πατήστε εδώ

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

 
 
 
 
ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ


Ας μιλήσουμε για τα Χριστούγεννα! Για τα έθιμα του τόπου μας και της πλούσιας χριστιανικής μας παράδοσης. Ελάτε να μάθουμε για το σαρανταήμερο της προετοιμασίας μέχρι τα Χριστούγεννα, να ανακαλύψουμε τις νηστίσιμες νοστιμιές και να διαβάσουμε ιστορίες του εορταστικού δωδεκαημέρου. Κι όλα αυτά με τρόπο διασκεδαστικό, με πολλά παιχνίδια γνώσης και μνήμης, ζωγραφική, σταυρόλεξα, σπαζοκεφαλιές, κρυπτόλεξα και αυτοκόλλητα. Και μην ξεχάσετε τα τρίγωνά σας γιατί το βιβλίο μας είναι στολισμένο με πολλά παραδοσιακά κάλαντα.

 

Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες 

Περισσότερα για το βιβλίο πατήστε εδώ

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

 

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ, Ο ΠΟΝΤΙΚΟΒΕΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ


Ο Άγγελος ήταν στενοχωρημένος. Δεν θα τραγουδούσε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Πλησίασε το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, ένα σπιτάκι με 24 πορτούλες, και άνοιξε το πορτάκι εκείνης της ημέρας. Ένα ποντικάκι στρογγυλοκάθισε στο χέρι του. Ένα βιβλίο που μιλάει με τρυφερότητα και φαντασία για τη διαφορετικότητα.

 

Με θέματα για συζήτηση και αυτοκόλλητα 

Περισσότερα για το βιβλίο πατήστε εδώ

Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

 

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Εκδόσεων Πορφύρα πραγματοποιούνται χωρίς την προϋπόθεση αγοράς βιβλίου. Σας επισκέπτονται οι συγγραφείς μας ή ειδικοί εμψυχωτές που μυούν τα παιδιά με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο στο νόημα των βιβλίων.

 

Επιλέξτε ένα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και εντάξτε το στην ευέλικτη ζώνη ή στο σχολικό σας πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά.

 
 
Download attachments:2020ZEkpedeutikaZprogrammata.pdf