ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΑΠΕΙΝΟΙ

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΑΠΕΙΝΟΙ

Επανέκδοση: Φεβρουάριος 2023
ISBN: 978-618-5573-21-8
Διαστάσεις: 14 εκ. x 20,5 εκ.
Σελ: 248
Βάρος: 265gr

Μέσα από την γλαφυρή πένα του Μικρασιάτη λογοτέχνη και ζωγράφου αναδύονται πρόσωπα και περιστατικά της αγιασμένης χριστιανικής ζωής.

Μαζί του και εμείς, συν-οδοιπόροι και ταξιδιώτες, παρακολουθούμε τις συναρπαστικές ζωές των Αγίων της εκκλησίας μας. Βιώνουμε στιγμές στον χρόνο που σφράγισαν τον τρόπο, την ζωή και το παράδειγμα που μας στέλνουν μέσα από τα χρόνια οι Άγιες μορφές που παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό.

Γίγαντες και την ίδια όμως ώρα, άνθρωποι, ταπεινοί στην καρδιά.

Οι Πατέρες της Ορθοδοξίας, ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος, η Αγία Φιλοθέη, ο Άγιος Μελέτιος και πολλές άλλες πνευματικές μορφές του χριστιανικού μας βίου ζωντανεύουνε μέσα από την γραφίδα του Κόντογλου. Και έτσι παραμένουν φάροι φωτός για τον άνθρωπο που παλεύει, πέφτει και ξαναγεννιέται από τις στάχτες του χωρίς να ξεχνάει τα λάθη του.

"Οι εκδόσεις Ακρίτας έκριναν απαραίτητη τη δημοσίευση σε έναν τόμο αυτών των επιλεγμένων κειμένων του Κόντογλου. Πρώτο, γιατί κάθε γραφτό του Κόντογλου φέρει τη σφραγίδα του μεγάλου δημιουργού με το γνήσιο λαϊκό ύφος, την ανεξάντλητη περιγραφική δύναμη και την προφητική πνοή. Δεύτερο, γιατί στο χειμώνα, που ακόμα διέρχεται η γλώσσα μας, οι γερές φράσεις της γραφίδας του Κόντογλου προσφέρονται ως δείγμα ελληνικού λόγου αυθόρμητου, ανόθευτου και πηγαίου. Τρίτο, γιατί καθώς πια οι αντιλήψεις του Κόντογλου για το ήθος και την τέχνη του Γένους γνωρίζουν ευρεία αποδοχή, καθώς οι πνευματικοί άνθρωποι προσυπογράφουν τα κηρύγματα που πρώτος αυτός κήρυξε το ΄50 για επιστροφή στην Παράδοση, παραμένει σταθερά επίκαιρος. Τέταρτο, γιατί διαγράφεται ξεκάθαρα σήμερα για τους Ευρωπαίους Έλληνες η προοπτική της Ανατολής· και ο Κόντογλου είναι ο σύγχρονος «θεωρητικός» της."

Απόσπασμα από την εισαγωγή της Α΄ έκδοσης του π. Κωνσταντίνου Κυριακίδη

Περισσότερες Πληροφορίες
Author ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ
3D Thumbnail /g/i/gigantes.png
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΑΠΕΙΝΟΙ