ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ…

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ…

Ειδική Τιμή 12,42 € Κανονική τιμή 13,80 €

Εικονογράφηση: Έφη Κοκκινάκη

Α' έκδοση: Σεπτέμβριος 2023

ISBN: 978-618-5197-84-1

Διαστάσεις: 20Χ28

Σελ: 48                                                                                                                                   

Βάρος:290gr

- +

Πως μιλάμε στα παιδιά για το «Πιστεύω»; Ένα graphic novel με πνευματικό περιεχόμενο.
Το σύμβολο της Πίστης μας, το «Πιστεύω», συντάχθηκε από τις δύο πρώτες Οικουμενικές Συνόδους και καθιερώθηκε από την Εκκλησία για να προστατεύσει τους πιστούς από τις αιρέσεις που ταλαιπωρούσαν τους Χριστιανούς τον 4ο αι. μ.Χ.
Περιλαμβάνει 12 άρθρα πίστεως. Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος, επί Μ. Κωνσταντίνου το 325 στη Νίκαια, συνέταξε τα 7 πρώτα άρθρα του Συμβόλου αυτού και μας δίδαξε ότι ο Χριστός όχι μόνο δεν είναι δημιούργημα του Θεού αλλά είναι και το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος.
Η Β΄ Οικουμενική Σύνοδος, το 381 στην Κωνσταντινούπολη συνέταξε τα 5 επόμενα άρθρα πίστεως και κατέληξε ότι το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ομόθρονο και ισοδύναμο με τον Πατέρα και τον Υιό.
Το «Πιστεύω» μας μαθαίνει για την πίστη μας, την Εκκλησία, το μυστήριο του Βαπτίσματος, την σωματική ανάσταση των νεκρών και την αιώνια ζωή μετά την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Θεωρείται ένα θεολογικό αριστούργημα των Πατέρων της Εκκλησίας και διασώζει την γνήσια Ιερή Παράδοση της Εκκλησίας μας καθώς κανείς δεν επιτρέπεται να προσθέσει ή να αφαιρέσει τίποτε από αυτό.

Μετά από το επιτυχημένο βιβλίο «Τα 7 κλειδιά του Πάτερ Ημών», η έμπειρη συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη έρχεται να ξεκλειδώσει και τα μυστικά του «Πιστεύω», βοηθώντας τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους κατηχητές και τους κηδεμόνες να συζητήσουν με τα παιδιά τα θεμελιώδη ζητήματα της πίστης μας. Μαζί με την εικονογράφο Έφη Κοκκινάκη με πολύ μεράκι και έμπνευση επιτυγχάνουν να δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο graphic novel με πνευματικό περιεχόμενο. Κανένα παιδί δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στους χωρίς διδακτισμό διαλόγους, στις ζωηρές εικόνες και στην αμεσότητα του μηνύματος του βιβλίου αυτού.

Με δραστηριότητες & επιτραπέζιο παιχνίδι.

 

Η εικονογράφος
Η Έφη Κοκκινάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο εργαστήριο του Ν. Κεσσανλή. Από το 1995 εργάζεται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ως καθηγήτρια εικαστικών, στη Ρόδο. Παράλληλα, από το 2014 ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και έχει συνεργαστεί με πολλές εκδόσεις. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο. e mail: e1kokkinaki5@gmail.com

Περισσότερες Πληροφορίες
Author ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΡΙΚΗ
3D Thumbnail /e/x/exofill_pistevo_png_.png
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ…