ΤΟ ΑΣΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΤΟ, ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΤΟ ΑΣΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΤΟ, ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ειδική Τιμή 12,00 € Κανονική τιμή 15,00 €

Εικονογράφος:  Ελπίδα Πανουργιά
Α’ Έκδοση: Οκτώβριος  2021                                                                                                          Βάρος: 800gr
Σκληρό εξώφυλλο  
Σελίδες:  80
ISBN: 978-618-5197-74-2

 

ΠΕΡΙΕΧΕΙ AUDIOBOOK με QR CODE

- +

Μια μέρα, έτσι στα ξαφνικά, ο ήρωας και αφηγητής της χριστουγεννιάτικης ιστορίας μας, το Έλατο, άρχισε να μιλάει. Τον ασταμάτητο είχε! Ήθελε όμως και να τον ακούσουν. Όχι αυτιά. Καρδιές, ήθελε να τον ακούσουν.
Γι' αυτόν τον λόγο, ο ήρωάς μας, έγινε γράμματα και σχέδια, τρύπωσε σ' αυτό εδώ το βιβλίο και θα μείνει για πάντα εδώ, προστάτης -μέσα από αυτήν την ιστορία- του χριστουγεννιάτικου πνεύματος. Συντροφιά με το Αστράκι του, τον συνοδοιπόρο του θα μείνει για πάντα εδώ, σ' αυτές τις όμορφες σελίδες, να καρτεράει το χέρι κάθε παιδιού -μικρού και μεγάλου- που ανοίγοντας το εξώφυλλο του βιβλίου, θα θελήσει κι αυτό να ταξιδέψει μαζί τους. Να ταξιδέψει ψηλά στους ουρανούς, παρέα με τους δύο ήρωες, σε μαγικούς -μα αληθινούς- κόσμους, γεμάτους χρώματα, φως κι αρώματα.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του παραμυθιού;

«Και τσουπ! Μέσα από την Αγάπη -από την Αγάπη και μόνο- “γέννησα” αυτό το χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Συντροφιά με το Αστράκι του, τον συνοδοιπόρο του -δεν γίνονται αυτά τα ταξίδια χωρίς συνοδοιπόρο- θα μείνει για πάντα εδώ, σ' αυτές τις όμορφες σελίδες, να καρτεράει το χέρι κάθε παιδιού -μικρού και μεγάλου- που ανοίγοντας το εξώφυλλο του βιβλίου, θα θελήσει κι αυτό να ταξιδέψει μαζί τους. Να ταξιδέψει ψηλά στους ουρανούς, παρέα με τους δύο ήρωες, σε μαγικούς -μα αληθινούς- κόσμους, γεμάτους χρώματα, φως κι αρώματα, ώσπου να φτάσουν όλοι μαζί στον Μέγα Έλατο και... να του πουν “το μικρό τους μυστικό”. Ποιο μυστικό; Την ευχή τους. Την κάθε αγνή, λευκή ευχή που κρατάει ο καθένας μας μέσα του σαν φυλαχτό και την οποία καταφέρνουμε να την ψελλίσουμε μονάχα όταν πια γίνει τόσο δυνατή, ώστε να ξεγλυστρήσει πια από τα χείλη μας. Κι εκεί, σ' εκείνη ακριβώς τη στιγμή, βλέπουμε πεντακάθαρα την αγνή, αυθόρμητη, αληθινή μας ανάγκη και υπόσταση. Την Αγάπη».

Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.

Το αστράκι και το έλατο. Αudio book. Mικρό απόσπασμα 1
https://www.youtube.com/watch?v=t4DfgnFKExA

Το αστράκι και το έλατο. Αudio book. Mικρό απόσπασμα 2
https://www.youtube.com/watch?v=B0UhHq5G1lA

Το αστράκι και το έλατο. Αudio book. Mικρό απόσπασμα 3
https://www.youtube.com/watch?v=VCO8cF5i-f0

Το αστράκι και το έλατο. Αudio book. Mικρό απόσπασμα 4
https://www.youtube.com/watch?v=ElPvSTfh4yw

Βιογραφικό εικονογράφου

Όμορφες εικόνες που αφηγούνται κα ζωντανεύουν μια ιστορία. Αυτές τις εικόνες έβλεπα από μικρό παιδάκι στα παιδικά βιβλία και στις ταινίες κινουμένων σχεδίων και ονειρευόμουν πως κάποια μέρα θα τις δημιουργώ και εγώ η ίδια, δίνοντας χαρά στα παιδικά προσωπάκια. Μια από τις πρώτες αναμνήσεις που έχω είναι να σηκώνομαι από το παιδικό μου κρεβατάκι αθόρυβα το βράδυ, όπως έκανε και το Αστράκι στο τέλος της ιστορίας μας, και να ζωγραφίζω, μέσα στο σκοτάδι σε ένα τετράδιο ιχνογραφίας πού είχαν αγοράσει οι γονείς μου. Από τότε, ποτέ δεν σταμάτησα να ζωγραφίζω και να κάνω όνειρα, να πετάω πάνω σε ροζ και μοβ σύννεφα, πολλές φορές με τον κίνδυνο να προσγειωθώ απότομα στην πραγματικότητα. Γιατί, ενώ ο ενήλικας, που είχα καταφέρει να γίνω, φοβόταν τις πτώσεις, το παιδί μέσα μου δεν τις φοβήθηκε ποτέ. Έτσι η μεγάλη πλέον Ελπίδα πρόσθεσε ένα νέο όραμα μέσα στα όνειρά της για τη ζωή. Να χτίσει το δικό της Κάστρο του Μολυβιού (Pencil Castle) όπου εκεί θα δημιουργεί όμορφες εικόνες, ακούγοντας πάντα την εσωτερική φωνή του παιδιού που υπάρχει μέσα της. Έτσι η χαρά της απογείωσης προς τη δημιουργία και το όνειρο, νίκησε τον φόβο για την οποιαδήποτε ανώμαλη προσγείωση, κα το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

YΓ: Το Κάστρο του Μολυβιού υπάρχει στ΄ αλήθεια και μπορείς να το βρεις εδώ: www.pencilcastle.com

Περισσότερες Πληροφορίες
Author ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
3D Thumbnail /_/x/_xristougen.png
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:ΤΟ ΑΣΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΤΟ, ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ